WhatsApp Rehbere Ekleyince Bildirim Gider Mi?

WhatsApp Rehbere Ekleyince Bildirim Gider Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp uygulaması üzerinden bir kişiyle iletişime geçmek istiyorsanız, o kişiyi rehberinize eklemeniz ve daha sonrasında o kişiye mesaj atmanız yeterli olacaktır. WhatsApp’ta tanımadığımız veya hoşlandığımız kişinin profil resimlerine bakmak için eklediğimiz numaralarda karşı tarafa bildirim gider mi? WhatsApp uygulamasında bir kişiyi eklediğiniz zaman karşı tarafa herhangi bir şekilde bildirim gitmemektedir lakin dikkat etmeniz gereken birden fazla husus var, ilk olarak kullanmış olduğunuz telefon her uygulamayı sizden izinsiz bir şekilde senkronize ediyorsa vay halinize. WhatsApp’ta bir kişiyi rehbere eklediğimiz de bildirim gitmiyor olabilir lakin bir kişiye SMS dahi atsak telefonumuz o kişinin numarasını hafızasına kayıt ederek sürekli senkronize eden uygulamalar ile paylaşıp bu uygulamalar üzerinden o kişiyi rehberinize eklediğiniz fark edilebilir. Peki bu durumda ne yapılması gerekmektedir? Rehberinize eklediğiniz kişilerin sizleri fark etmemesi için nelerin yapılması gerekir hangi uygulamaları kullananlar kimin rehberine ekli olduğunu öğrenebilir.

Bildirim Gider Mi?

WhatsApp uygulamasında profiline bakmak için ya da durum mesajlarını takip edebilmek için bir kişiyi rehberinize eklediğiniz zaman “x kişisi sizi rehberine ekledi” şeklinde bir bildirim gitmeyecektir. Lakin eğer WhatsApp uygulamasının yöneticileri tarafından yapılan Facebook Messenger uygulamasını kullanıyorsanız herhangi bir senkronize yakalanmanız durumunda karşı taraf sizi rehberinize ekleyip eklemediği konusunda bilgilere erişebilir. Bunun için Facebook Messenger uygulamasında bulunan Kişiler ayarlar kısmından Kişileri senkronize et seçeneğini kapatmanız yeterli olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kişilerin Senkronize Olmasını Engelleyebilirim?

Facebook Messenger uygulaması rehberinizi senkronize ederek daha önceden arama yapmış olduğunuz, sms mesaj gönderdiğiniz veya rehberinize eklemiş olduğunuz kişileri Messenger için senkronize etmektedir. Bu durum karşısında eğer ki karşı tarafında Messenger uygulaması varsa bir çarpışma söz konusu olabilir ve bu durum sizin ifşa olmanıza neden olabilir. Bunun için Facebook Messenger uygulamasını kullanıyorsanız, mutlaka kişilerin senkronize olmasını engelleyin.

Facebook Messenger Senkronize Engelleme

Facebook Messenger uygulaması üzerinden senkronize olan kişileri engellemek için, Messenger uygulamasını açınız ve daha sonrasında sağ üst köşedeki profilinize dokunup açılan seçenekler arasından Kişiler kısmına dokunun.

Facebook Messenger Senkronize Engelleme

Resimde belirtmiş olduğum gibi, sizlerde senkronize ayarlarınızı mutlaka kapalı olarak işaretleyin.

Senkronize ayarlarınızı kapattığınız vakit, herhangi bir kişiyi rehberinize kayıt ettiğiniz konusunda bildirim veya bir belirti olmayacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önceden paylaşılan WhatsApp GİF Nasıl Gönderilir? hakkında bilgiler verildi. İstersen bir göz at.

☄️ Aklına takılanları yaz ve rahatla, sorularınızı bekliyoruz. 😊

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

  1. “Bu durum karşısında eğer ki karşı tarafında Messenger uygulaması varsa bir çarpışma söz konusu olabilir ve bu durum sizin ifşa olmanıza neden olabilir” ne çarpışması yahu. nasıl anlayacak karşıdaki adam. daha açıklayıcı olun lütfen. kozbon gibi ol canımı ye.

    • Kozbon

      Merhaba efendim olan ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Olayı hemen şu şekilde özetleyebiliriz; Örneğin bir kişi(x) benim rehberimde(y) kayıtlı olsun ama ben o kişinin rehberinde(x) kayıtlı olmayayım. Her ikimize Facebook Messenger uygulamasını kullanıyorsak ben o kişinin Facebook Messenger kişilerin de gözüküyor olurum. Eğer ben kendi ayarlarımdan senkronize yerinde yer alan otomatik senkronize ayarını kapatırsam herhangi bir sorun olmayacaktır bu konularda dikkatli olmanız yeterli olacaktır teşekkür ederim.